Путінські емісари пропонують білорусам "захмарні зарплати" за участь у війні - розвідка

Росії не вистачає "живої сили" для загарбання України
Важливо
Путінські емісари пропонують білорусам "захмарні зарплати" за участь у війні - розвідка
Білоруські військові Фото: https://t.me/belta_telegramm/109971
23 Березня 2022, 21:39
читать на русском

Росія не полишає спроб залучити білорусів до війни в Україні, пропонуючи натомість безплатне навчання у вишах рф та зарплату в доларах (яких у росії немає).

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять індивідуальні бесіди з рядовим складом.

Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі, - зазначають в ГУР.

Стало відомо, що за виконання "спеціальних завдань" білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі 1000-1500 доларів на місяць. Також – пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, рязанське повітрянодесантне командне училище).

У розвідці кажуть, що такі випадки зафіксовані в підрозділах 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі.

Попри це, серед білоруських військових відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участі у бойових діях. Ті ж, хто дав згоду, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі.

Розвідка з'ясувала, що наразі серед вищого воєнно-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні.

Повідомляється, що переважна кількість особового складу, яка відмовляється від участі у так званій "спеціальній операції", перевіряється на зв’язки з опозицією. І не лояльних до РФ командирів – замінюють.

Нагадаємо, 22 березня в Генштабі Збройних Сил України розповіли, що суттєвих змін в положені та характері дій сил оборони не відзначено. Проте, ЗСУ та інші складові Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі та досягли успіху на окремих напрямках.

Читайте також