Росія веде війну через територію Білорусі - естонська розвідка

Білорусь стала військовим округом Росії
Росія веде війну через територію Білорусі - естонська розвідка
Військовий, війна (фото: pexels)
26 Лютого 2021, 11:28
читать на русском

Естонська Служба зовнішньої розвідки заявила, що напади російських військ на Україну та країни Балтії зростають через територію Білорусі.

Про це повідомляє керівник розвідки Міка Марана, передає  "Радыё Свабода".

Зазначається, що внаслідок політичної кризи 2020 року Білорусь стала військовим округом Росії, і зараз цей "білоруський військовий округ" становить безпосередню загрозу для своїх найближчих сусідів з НАТО.

Напад російських військ на Україну та країни Балтії через територію Білорусі від потенційної загрози стає реальним, - вважає естонська розвідка.

У звіті говориться, що наступні російсько-білоруські військові навчання "Захід" мають відбутися цього року, і сила Олександра Лукашенка все більше залежатиме від підтримки Росії, зокрема у військовій сфері.

Читайте також

Білорусь є необхідною буферною зоною для Росії і виконує свої завдання на західному стратегічному напрямку. Під час кризи або війни Росія може використовувати Білорусь як плацдарм і розмістити там свої війська, перекриваючи доступ НАТО до коридору Сувалки, який забезпечує рух у повітряному просторі сусідніх країн та налагодження наземного зв'язку з Калінінградською областю Росії, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук під час свого виступу на форумі "Україна 30" заявив, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1