П'ять країн ЄС готові заборонити в'їзд туристам з росії

Це станеться, навіть якщо Євросоюз не введе загальносоюзну заборону
Важливо
П'ять країн ЄС готові заборонити в'їзд туристам з росії
ЄС Фото: brovary.net.ua
23 Серпня 2022, 20:31
читать на русском

Міністри закордонних справ Європейського Союзу наступного тижня будуть обговорювати загальноєвропейську заборону на видачу віз громадянам росії.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що п'ять країн ЄС, які межують з рф (Естонія, Латвія, Литва, Польща і Фінляндія), можуть заборонити російським туристам в'їзд у свої країни, навіть якщо ЄС не введе загальносоюзну заборону.

Я розмовляв з міністрами всіх цих країн... Політично я не бачу великих відмінностей, - повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс журналістам у Вільнюсі.

Також міністри закордонних справ ЄС повинні обговорити загальноєвропейську заборону на видачу віз громадянам росії у понеділок.

Окремо міністри п'яти країн, що межують з рф, планують обговорити введення регіональних обмежень з єдиними правилами, спрямованими на те, щоб в'їзд був можливий для дисидентів, але не для туристів.

Російські туристи не повинні бути в Європейському Союзі... Їхня країна здійснює геноцид (в Україні), - зазначив Ландсбергіс.

Нагадаємо, що заборона видачі робочих і туристичних віз для росіян є дуже важливим аспектом тиску на росію, однак її запровадженню заважають бюрократичні процедури й небажання певних країн долучитись до заборони.

Читайте також

1