П'ятеро поліцейських в Луганській області присягли на вірність "ЛНР"

Правоохоронців судитимуть як колаборантів
П'ятеро поліцейських в Луганській області присягли на вірність "ЛНР"
СБУ затримала озброєного бойовика “ЛНР” Фото: Служба безпеки
26 Березня 2022, 06:08
читать на русском

П'ятеро працівників поліції Луганської області підозрюються у колабораційній діяльності.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, у березні 2022 року співробітники поліції пройшли співбесіду з представниками "ЛНР" окупаційної адміністрації рф з метою переходу на сторону окупанта.

У ході "працевлаштування" вони погодилися на добровільний вступ до лав новостворених незаконних структур та присягли на вірність самопроголошеній "Луганській народній республіці".

Таким чином вони добровільно стали "працівниками міліції" так званих Старобільського, Щастинського та Станично-Луганського РОВД МВД "ЛНР", - кажуть у відомстві.

Наразі вирішується питання щодо винесення постанови про затримання підозрюваних з метою приводу у порядку ст. 615 КПК України.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури колаборантам повідомлено про підозру (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Луганське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 24 березня посилила відповідальність за колабораціонізм.Зрадникам загрожуватиме до 15 років в'язниці.

Читайте також