Рада дала олігархам шанс очистити бізнес - Зеленський

Президент прокоментував ухвалення закон про деолігархізацію
Головне
Рада дала олігархам шанс очистити бізнес - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
23 Вересня 2021, 16:35
читать на русском

Президент Володимир Зеленський прокоментував ухвалення в Верховній Раді закону щодо деолігархізації (№ 5599), ініціатором якого він виступив.

У своєму Телеграм-каналі глава держави зазначив, що довгий час в Україні "було існування олігархічної гілки влади – групи людей, які вважали, що вони важливіші, ніж законодавці, урядовці чи судді".

Кожен українець знає, хто ці люди, яких називають олігархами. Кожен українець знає, як олігархи купували політичний вплив і як вони використовували політиків заради своїх інтересів. Держава не мала права це ігнорувати – ніколи. Ні у 2000-х роках, ні у 2010-х роках, ні тим більше зараз, - написав він.

Зеленський вважає, що завдяки антиолігархічному закону Україна отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою.

Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено. Я вдячний кожному депутату, який підтримав цей закон... Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова – так. А для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом, - сказав президент.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт президента Володимира Зеленського №5599 про олігархів.

До другого читання народні депутати подали 1 230 поправок до цього законопроєкту.

Паралельно президент України Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки і оборони завершити розробку системи моніторингу олігархів.

23 вересня Верховна Рада ухвалила закон про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Більше читайте про законопроєкт у нашому матеріалі: Закон Зеленського про олігархів: боротьба чи чергова вистава - аналіз.

Читайте також

1