Рада директорів Twitter порадила акціонерам продати компанію Ілону Маску

Американський мільярдер хоче купити Twitter за 44 мільярди доларів
Рада директорів Twitter порадила акціонерам продати компанію Ілону Маску
Twitter (фото: Freepik)
22 Червня 2022, 12:37
читать на русском

Рада директорів компанії Twitter порадила акціонерам проголосувати за схвалення угоди про викуп з Ілоном Маском за 44 мільярди доларів.

Як повідомляє NBC News, у заяві Комісії з цінних паперів і бірж, рада директорів компанії з Сан-Франциско порадила акціонерам схвалити угоду, яку Маск вперше запропонував у квітні.

Якщо угоду проголосують, то кожна із зацікавлених сторін отримає 54,20 дол. за кожну акцію компанії, хоча раніше одна акція оцінювалася у 39,31 дол.

Нагадаємо, Ілон Маск уклав угоду про купівлю компанії Twitter Inc за $44 мільярди, що передає контроль над однією з найбільших платформ соціальних медіа найбагатшій людині світу. Рада директорів соціальної мережі мікроблогів Twitter вже погодилася на пропозицію американського мільярдера Ілона Маска щодо придбання компанії за 44 мільярди доларів. 

Ілон Маск заявляв, що планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

На початку травня 2022 року Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

17 травня мільярдер публічно відмовився надати докази того, що кількості фейкових та спамерських акаунтів не перевищує 5% від загальної кількості користувачів.

У травні 2022 року мільярдер заявив, що знайшов кошти на придбання Twitter.

Читайте також