Рада Європи дистанційно спостерігатиме за виборами в Україні

Дистанційний моніторинг пов'язаний із пандемією коронавірусу
Рада Європи дистанційно спостерігатиме за виборами в Україні
Виборча дільниця (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2020, 18:01
читать на русском
Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи спостерігатиме за проведенням місцевих виборів в Україні 25 жовтня у дистанційному форматі.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

Зазначається, що Конгрес отримав запрошення спостерігати на виборах від Верховної Ради України.

Натомість парламентарії здійснюватимуть моніторинг дистанційно за тимчасовою процедурою, ухваленою через пандемію коронавірусу.

Йдеться про проведення декількох онлайн-брифінгів з учасниками виборчого процесу в Україні, зокрема із головою Центральної виборчої комісії Олегом Діденко.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія акредитувала перших 28 офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на місцевих виборах 25 жовтня. Зокрема, центрвиборчком акредитував 9 спостерігачів – від Європейської мережі організацій з моніторингу виборів, 11 – від Українського Конґресового Комітету Америки, 4 – від Словацької Республіки та 4 – від Королівства Іспанія.

За новим кодексом, у громадах, де населення більш ніж 10 тисяч людей, вибори проведуть за відкритими партійними списками, а у менших громадах — за мажоритарною системою. У великих громадах виборцю доведеться обирати спочатку партію, а потім вже з поміж партійних кандидатів конкретного, а у малих громадах голосуватимуть безпосередньо за майбутнього обранця без партійної прив’язки.

1