Рада може не призначити нового главу СБУ цього тижня

Зеленський не вніс подання на призначення до Ради
Важливо
Рада може не призначити нового главу СБУ цього тижня
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
1 Серпня 2022, 16:53
читать на русском

Президент Володимир Зеленський не визначився з кандидатом на пост глави Служби безпеки України та ще не вносив до Ради подання з кандидатурою на цю посаду.

Про це повідомив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Станом на зараз поки що кандидатуру не внесено. Я приймаю, що в період загострення дуже важливо визначитися з такою кандидатурою, яка може повноцінно очолити це відомство. Тому, що ті завдання і функції, які сьогодні покладено на Службу безпеки України, - це питання фактично національної безпеки України. Й тому, безумовно, ми чекаємо на цю кандидатуру, - сказав він (досьє Руслана Стефанчука).

Глава парламенту зазначив, народні депутати готові найближчим часом призначити очільника СБУ, як тільки президент внесе відповідне подання:

Думаю, що зала цю кандидатуру підтримає.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка.

У базі "Миротворця" зазначається, що Симоненко вчинив "усвідомлені дії, спрямовані на руйнування правоохоронної системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї".

Згодом президент вніс до ВР подання про звільнення Баканова та Венедіктової.

Верховна Рада на засіданні 19 липня підтримала подання президента Зеленського про звільнення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Також депутати проголосували за звільнення Баканова з посади глави СБУ. 

1