Рада не ухвалила законопроєкт про якість шкільних підручників

Законопроєкт розроблений з метою якості навчальної літератури
Рада не ухвалила законопроєкт про якість шкільних підручників
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
3 Грудня 2020, 13:18
читать на русском
Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроєкт № 3900 про внесення змін до закону "Про освіту" щодо забезпечення якості навчальної літератури.

За це рішення проголосували 226 народних депутатів.

Необхідність ухвалення законопроєкту обґрунтовується вкрай низькою якістю навчальної літератури, яка іноді містить дискримінаційні вислови та зображення, фактичні помилки, які викликають суспільний резонанс, - пояснив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Читайте також

Законопроєкт розроблений з метою встановлення чітких вимог до якості навчальної літератури, насамперед тієї, що використовується у закладах повної загальної середньої освіти, та механізму перевірки дотримання цих вимог.

Законопроєктом пропонувалося запровадження визначення навчальної літератури та критеріїв, яким вона має відповідати; удосконалення розподілу повноважень щодо наукового та методичного забезпечення освіти; визначення підходів до забезпечення якості навчальної літератури шляхом її експертизи.

Нагадаємо, що зі шкільного підручника з хімії вилучать висловлювання про застосування соди для лікування раку. У скандалі зі згадуванням соди як лікувального засобу від раку Міносвіти знайшло "спроби дискредитації керівництва міністерства".

1