Рада підтримала правки Зеленського до закону про державну службу

"За" проголосували 267 народних депутатів
Головне
Рада підтримала правки Зеленського до закону про державну службу
Верховна Рада (фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 13:47
читать на русском

Верховна Рада України погодила правки президента Володимира Зеленського до законопроєкту №4531 про державну службу, якими виконувачі обов'язків міністрів можуть повноцінно керувати відомствами.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль, відео голосування оприлюднене на телеканалі Рада.

Рада повернула усі повноваження виконувачам обов`язків міністрів

Верховна Рада схвалила закон щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби з урахуванням правок президента України, - написав Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля)

За ухвалення законопроєкту про відновлення проведення конкурсів на заняття державних посад з урахуванням поправок зеленського (досьє Володимира Зеленського) проголосували 267 нардепів, серед яких 226 від фракції "Слуга народу". Проти ініціативи виступили "Батьківщина", "ОПЗЖ", "Європейська Солідарність" і "Голос".

Ухвалення цього законопроєкту із правками Зеленського дозволить в.о. міністра енергетики Юрію Вітренку (досьє Юрія Вітренка) повноцінно керувати Міненерго необмежений час без призначення його міністром.

Вітаємо це рішення, адже воно вдосконалить конкурсні процедури та гарантуватиме рівні умови доступу до державної служби. Крім того, це дасть можливість розблокувати роботу Міністерства енергетики та виплатити зарплати працівникам державного сектору енергетичної галузі, - підсумував Шмигаль.

Читайте також

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем’єра - міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

При першому голосуванні 17 грудня Вітренку у Верховній Раді забракло 40 голосів за призначення першим віцепрем'єром - міністром енергетики України. 28 січня Верховна Рада вдруге провалила призначення  Вітренка на посаду першого віцепрем'єра - міністра енергетики. Тоді забракло для призначення лише 22 голоси.

1