Рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

Також Рада ухвалила відстрочку від призову на військову службу
Важливо
Рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації
Верховна Рада Фото: president.gov.ua
29 Липня 2022, 17:44
читать на русском

Верховна Рада розширила перелік людей, які не підлягають призову під час мобілізації на громадян. Зокрема йдеться про українців, чиї рідні загинули на війні з росією.

Підтримали законопроєкт №7481 в цілому 282 нардепи, повідомив представник "Голосу" Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко пояснив, хто саме не підлягає призову під час мобілізації.

Зокрема призову не підлягають військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Також Рада ухвалила відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Рада проголосувала за надання відпусток для догляду за дитиною не лише жінкам, а й чоловікам, у разі якщо обоє є військовослужбовцями. Норма розповсюджуватиметься на рівних умовах у мирний час та в особливий період чи воєнний стан.

Читайте також