Рада ухвалила постанову про невизнання виборів депутатів у Держдуму РФ

Депутати засудили Росію, яка проводила вибори на окупованих територіях України
Рада ухвалила постанову про невизнання виборів депутатів у Держдуму РФ
Вибори 2020 року, виборець виходить з кабінки для голосування (фото: Парламент UA)
22 Вересня 2021, 14:37
читать на русском

Український парламент ухвалив постанову "Про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року" (№6078).

Цим документом затверджено Заяву ВР, в якій звертається увага міжнародної спільноти на факт проведення 17-19 вересня 2021 року нелегітимних виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

У Заяві наголошується на порушеннях державою-окупантом норм міжнародного гуманітарного права, зокрема залучення до голосування громадян України з незаконно виданими паспортами Російської Федерації, переміщення населення держави окупанта на тимчасово окуповані території України та неконтрольований процес перетину міжнародно визнаного державного кордону України.

У Заяві Верховна Рада України визнає такі вибори незаконними, а Державну Думу Російської Федерації - нелегітимною та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.

Нагадаємо, на минулому тижні у Росії відбулися вибори депутатів до Держдуми. В голосуванні на виборах до Держдуми РФ взяли участь 150 тис. жителів ОРДЛО.

Читайте також

1