Рада ухвалила закон про віртуальні активи: що він передбачає

Закон дозволить запустити легальний ринок віртуальних активів в Україні
Рада ухвалила закон про віртуальні активи: що він передбачає
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
17 Лютого 2022, 15:47
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон України про хмарні послуги.

Текст закону розміщений на порталі Верховної Ради.

Метою Закону є створення умов для обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень, наданні хмарних послуг та визначенні особливостей використання хмарних послуг органами державної влади, а також більш ефективного використання державних ресурсів шляхом впровадження новітніх технологій.

Новий закон — це також додаткові можливості для розвитку бізнесу в нашій країні. З'явиться економічно сильна та розвинута економіка — це те, чого сьогодні Україна потребує найбільше. Ми маємо всі шанси бути передовою країною для розвитку інновацій. – прокоментував ухвалення закону глава Мінцифри Михайло Федоров.

Міністр зауважив, що сьогодні потенціал світової криптоіндустрії визначається мільярдами інвестицій.

Ми вже входимо до топ-5 країн-криптолідерів. Проте в Україні криптоактиви досі в тіні. Закон дозволить це змінити і детінізувати новий сектор економіки. Криптообмінники та криптобіржі зможуть працювати легально, українці — захистити свої активи від можливих зловживань чи шахрайства. Зараз працюємо над відповідними змінами до Податкового та Цивільного кодексів України для повноцінного запуску ринку віртуальних активів. – підсумував Федоров.

Читайте також наш матеріалКриптовалюта в законі: навіщо Рада прийняла законопроєкт про віртуальні активи.

Читайте також

1