Рада ухвалила законопроєкт про врегулювання заборгованості за газ

За відповідний законопроєкт проголосував 301 народний депутат
Головне
Рада ухвалила законопроєкт про врегулювання заборгованості за газ
Ціни на газ (Фото: КМУ)
15 Червня 2021, 14:55
читать на русском

Верховна Рада ухвалила за основу проєкт Закону щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення (проєкт №3508-д)

Проєкт закону 3508-д розміщений на сайті Верховної Ради України.

Документ надає можливості підприємствам теплоенергетики реструктуризувати борг за розподіл та транспортування природного газу.

Також планується врегулювання боргів облгазів та облгаззбутів і реструктуризація боргів водоканалів.

Законопроєкт встановлює однакові умови для врегулювання пені/штрафних санкцій підприємствам теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства.

Крім того, у законопроєкті дату врегулювання заборгованості за постачання централізованого водопостачання і водовідведення, теплопостачальних і теплогенеруючих організацій перенесено з 01.07.2016 на 01.05.2021, а для газопостачальників на 31.12.2020.

У законопроєкті уточнюється також процедура реструктуризації боргів суб’єктів господарювання на території Донецької та Луганської областей на період проведення Операції об’єднаних сил, якщо засновник та/або частина виробничих одиниць підприємства розташовані на території, де органи держвлади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 9 червня ухвалив план підготовки до наступного опалювального сезону. Окремо в плані визначається, що Міністерство енергетики та Міністерство регіонального розвитку повинні до початку опалювального сезону вжити всіх необхідних заходів, щоб врегулювати питання заборгованості виробників теплової енергії.

Читайте також

1