Рада втретє провалила створення е-системи дозволів на викиди

Документ не має підтримки у парламенті.
Рада втретє провалила створення е-системи дозволів на викиди
Викиди у повітря (Фото: Міністерство охорони довкілля)
15 Липня 2021, 19:01
читать на русском

Верховна Рада України не підтримала створення електронної системи видачі дозволів на викиди. Депутати не змогли з третьої спроби ухвалити законопроєкт №4167 про зменшення та контроль промислового забруднення.

Тільки 194 нардепи проголосували "ЗА". Законопроєкт уже двічі відправляли на повторне перше читання та на доопрацювання комітету. Документ не має підтримки у парламенті.

Згідно з документом, планувалося створити електронну інформаційну систему видачі інтегрованих дозволів задля зменшення навантаження на суб'єкти господарювання. Порядок ведення реєстру інтегрованих довкільних дозволів мав затверджувати Кабінет міністрів.

Видача (внесення змін до) інтегрованого дозволу коштувало б як 15 мінімальних заробітних плат, а кошти йшли б до державного бюджету.

Автори законопроєкту прогнозували, що норма поширюватиметься на близько 3500 суб'єктів господарювання.

У законопроєкті також визначається, що умови інтегрованого дозволу включатимуть вимоги до проведення моніторингу викидів, які визначають методику, частоту вимірювання та порядок проведення оцінки його результатів. Такий моніторинг має виконуватись мінімум один раз на п'ять років для підземних вод та щонайменше один раз на 10 років для ґрунту.

Нагадаємо, що 15 липня Верховна Рада України ухвалила Закон про стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні, №3476.

Читайте також

1