Висадка мільярда дерев - завдання складне, але здійсненне - міністр екології

Для цього потрібно знайти відповідні ділянки під посадку, які переведуть в лісовий фонд
Висадка мільярда дерев - завдання складне, але здійсненне - міністр екології
Міністр екології України Роман Абрамовський (фото: Facebook)
8 Червня 2021, 13:49
читать на русском

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський вважає, що висадити мільярд дерев за три роки за ініціативою президента Володимира Зеленського цілком можливо, хоч і важко.

Про це Абрамовський (досьє Романа Абрамовського) заявив під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія".

Лише ледачий ще не обговорив цю ініціативу про мільярд дерев. Але президент не ставить фантастичних завдань. Так, це складне завдання, нам буде складно його виконати, але я впевнений, що на шляху виконання цього завдання ми зможемо переконати скептиків, що таке завдання здійсненне, - зазначив він.

За його словами, для того, щоб висадити один мільярд дерев за три роки, потрібно знайти відповідні ділянки під посадку, які переведуть в лісовий фонд.

Абрамовський наголосив, що технічний аспект завдання повністю прораховано. Тому у відомстві не бачать жодної перепони, яка може завадити виконати це завдання.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія" підписав указ про старт проєкту "Зелена країна". Водночас президент у найближчі три роки наказав висадити в Україні один мільярд дерев.

Читайте також