Зеленський наказав за три роки посадити мільярд дерев

Президент визначив найважливіші напрямки у сфері екології та захисту довкілля
Головне
Зеленський наказав за три роки посадити мільярд дерев
Дерева ліс фото: pexels
7 Червня 2021, 13:29
читать на русском

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія" підписав указ про старт проєкту "Зелена країна". Водночас президент у найближчі три роки наказав висадити в Україні один мільярд дерев.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, проєкт "Зелена країна" не політичний, а суто економічний для природи й довкілля.

Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету – за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів. Задля цього у найближчі три роки ми прагнемо висадити в Україні один мільярд дерев, - сказав президент.

Крім того, Зеленський окреслив найважливіші напрямки у сфері екології та захисту довкілля. В останні два роки запроваджуються зміни в галузі надрокористування, яка довгий час асоціювалася виключно з корупцією та незаконним видобутком. Зокрема, за рішенням Ради нацбезпеки і оборони розпочався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів, пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і так званих сплячих ліцензій.

Другим напрямком є протидія промисловому забрудненню та забезпечення екологічного контролю, що є однією з найголовніших умов для належної охорони довкілля, якості повітря та води для українських громадян.

Третій напрямок, за словами Зеленського, стосується водних ресурсів та забезпечення українців якісною питною водою.

Не менш важливим є й питання Чорнобильської зони відчуження. За моєю ініціативою розпочато процес ревіталізації зони відчуження та затверджена програма її розвитку на наступні три роки. Вона передбачає зміни в інфраструктурі, нову концепцію розвитку території, внутрішню та міжнародну промоцію Чорнобиля, -  сказав президент.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Екологія" підписав закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Читайте також

1