Рада заслухає Шмигаля про опалювальний сезон

Прем'єр виступить у парламенті з доповіддю 24 вересня
Срочно
Рада заслухає Шмигаля про опалювальний сезон
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
20 Вересня 2021, 14:47
читать на русском

У п’ятницю, 24 вересня, під час голини запитань до уряду Верховна Рада заслухає звіт прем'єр-міністра України щодо готовності країни до опалювального сезону.

Про це під час Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Ми з вами підходимо вже безпосередньо до опалювального періоду. Усі домовилися про те, що на цьому тижні під час Години запитань до уряду ми заслухаємо саме прем’єр-міністра щодо готовності тих питань, які сьогодні дійсно бентежать українців, – сказав він.

Разумков каже, що парламент у межах своїх повноважень готовий долучатися до підготовки до опалювального сезону та, за потреби, врегулювання ситуації з тарифами.

Я знаю позицію всіх фракцій, ми готові допомагати і долучатися до цього процесу. Але все ж таки потрібно розуміти, де наша допомога буде максимально ефективною. Також кожен повинен відповідати за свою зону відповідальності. Є питання, які знаходяться в зоні безпосередньо відповідальності Кабінету міністрів, – додав він.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів заявили, що грошей залишилося лише для виплати субсидій до початку опалювального сезону. Шмигаль сказав, що до кінця року, за підрахунками Міністерства соціальної політики, потрібно буде близько 12 млрд гривень.

Також керівник уряду запевнив, що ціни на тепло та газ під час опалювального сезону підійматися не будуть.

Читайте також