Радбез запровадив санкції до восьми осіб через представництво Нікарагуа в Криму

Під санкції РНБО потрапили громадяни Нікарагуа та РФ
Радбез запровадив санкції до восьми осіб через представництво Нікарагуа в Криму
Олексій Данілов Фото: rnbo.gov.ua
10 Листопада 2021, 21:33
читать на русском

Рада нацбезпеки та оборони України запровадила санкції проти восьми громадян Нігерії та Росії, які причетні до відкриття представництва Нікарагуа в окупованому Криму.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу.

За його словами, у санкційному списку вісім фізичних осіб: чотири громадяни Нікарагуа, чотири громадяни Російської Федерації.

Нагадаємо, в липні минулого року уряд Нікарагуа призначив "почесного консула" в тимчасово окупованому Криму. Восени Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним та непогодженим з Україною візитом посла Республіки Нікарагуа в Російській Федерації пані Альби Асусени Торрес до Автономної Республіки Крим, а також відкриттям "першої іноземної консульської установи" представництва Нікарагуа в окупованому Криму.

У відомстві зазначили, що нікарагуанські дипломати прибули в Крим для вручення консульського патенту так званому "Почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в м.Сімферополь" Олегу Бєлавєнцеву.

Потім Верховна Рада затвердила рішення РНБО щодо санкцій проти Нікарагуа, влада якої відкрила своє консульство в окупованому Криму.

Читайте також

1