Радник глави МВС не відкидає нові спроби росії атакувати Чернігів та Київ

Загроза атаки у майбутньому залишається попри концентрацію військ на кордоні Білорусі
Радник глави МВС не відкидає нові спроби росії атакувати Чернігів та Київ
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
26 Травня 2022, 12:39
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ не відкидають можливості спроб Росії атакувати Київ та Чернігів. Але в росіян не вистачає сил, аби воювати одразу на багатьох фронтах.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в етері телемарафону, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, наразі не спостерігається концентрація російських військ на кордоні України з Білоруссю, але загроза атаки у майбутньому залишається.

Справді, білоруси зараз ведуть навчання і оголошується про те, що через деякий час знову будуть нові навчання. Поки що ми не бачимо концентрації російських військ на кордоні із Білоруссю. І говорити про те, що там найближчим часом існує вірогідність того, що росіяни почнуть якісь атаки зі сторони Білорусі на Чернігів чи то Київ ми не можемо, це не так. Але відкидати, на жаль, в майбутньому це не можна, - зазначив Денисенко.

Радник глави МВС наголосив, що наразі російські війська концентруються на Донбасі. У росіян не вистачає сил для того, щоб воювати зразу на багатьох фронтах.

Хоча вони (окупанти, - ред.) провели певну мобілізацію, певні частини, на жаль, нові вступили в бойові дії. Але провели мобілізацію перш за все завдяки "ДНР/ЛНР, - повідомив він.

При цьому російський диктатор владімір путін дуже боїться робити мобілізацію всередині РФ, бо розуміє, що це може викликати величезну хвилю збурень серед росіян. Вони концентруються на прихованій так званій мобілізації. Також було піднято віковий ценз для контрактників до 65 років, чого взагалі, мабуть, немає в жодній армії світу. Окупанти масово хапали людей на територіях "ДНР/ЛНР".

Нагадаємо, що радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що наразі Україна перебуває у тяжкому становищі та програла за темпами. Російська армія встигла накопичити резерви раніше.

Читайте також

1