Україна у тяжкому становищі: Арестович зробив невтішний прогноз щодо нової фази війни

Ця фаза війни триватиме десь місяць, можливо півтора
Україна у тяжкому становищі: Арестович зробив невтішний прогноз щодо нової фази війни
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA
26 Травня 2022, 08:46
читать на русском

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що наразі Україна перебуває у тяжкому становищі та програла за темпами. Російська армія встигла накопичити резерви раніше.

Про це Арестович сказав у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, зазначивши, що це триватиме до того часу, поки не надійде західна допомога.

Прискорено вони це дуже робили, використовували всі можливі сили та засоби централізованої держави. І ми зараз відстаємо від них, що робить ситуацію вкрай важкою. Робить можливим повернення російської армії на півночі нашої країни, посилення тиску на лінії Херсону-Запоріжжя, і це на фоні розколу в українському суспільстві, втоми від війни. Народ почав конкретно зриватися, - пояснив радник глави ОП.

За його словами, ця фаза війни "триватиме десь місяць, можливо півтора, до того часу, коли надійде західна допомога". Утім, ситуацію на фронті зможуть стабілізувати після отримання лендлізу та інших способів в товарних кількостях.

Зараз ми перебуваємо у тяжкому становищі, і воно буде погіршуватися. Можливе і оточення, можливе і залишення населених пунктів, можливі важкі втрати у нас там і т.д., - додав Арестович.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що війна закінчиться миром, проте її тривалість залежить від деяких конкретних речей: озброєння і фінансової України, не боязнь воювати проти рф та бажання самої росії.

Читайте також