Зеленський розповів коли та за яких умов може завершитися війна в Україні

Нині стоїть питання: з яким президентом росії Україна домовлятиметься про мир
Головне
Зеленський розповів коли та за яких умов може завершитися війна в Україні
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
25 Травня 2022, 12:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна закінчиться миром, проте її тривалість залежить від деяких конкретних речей: озброєння і фінансової України, не боязнь воювати проти рф та бажання самої росії.

Про це він повідомив під час онлайн-виступу на Українському сніданку у Давосі.

Щодо того, коли ця війна може закінчитись, я думаю, що це залежить від деяких конкретних речей. Перш за все, від бажання різних сторін, від бажання об'єднаного Заходу щодо озброєння і фінансової міцності України, і бажання об'єднаного Заходу не боятися воювати з російською федерацією, воювати у цій гібридній війні по-різному, не своїми людьми перш за все. І також це залежить від бажання рф, тому що ця війна у будь-якому разі закінчиться, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що після військової частини війни, під час якої є багато втрат цивільних та військових, настає мирний процес.

Зеленський вважає, що війна закінчиться миром, проте незрозуміло, з яким президентом рф Україна домовлятиметься про це.

І буде точно мир. Питання: з ким Україна буде домовлятись? Питання: з яким президентом росії буде домовлятись Україна? І це також залежить від бажання чинного президента росії, - пояснив він.

Президент України вважає, що володимир путін не усвідомлює, що нині відбувається, адже живе у своєму інформаційному світі.

Він живе у своєму інформаційному світі, не розуміючи, що Україна не піде на поступки. Ми боремося на своїй землі і не проти кого-небудь, а за себе і за свою свободу, майбутнє. Він повинен жити в дійсності. Говорити сьогодні можна тільки з президентом рф, немає ніякого сенсу розмовляти з посередниками, - сказав Зеленський.

Тому, на його думку, формат переговорів повернеться тоді, коли в росії з'явиться бажання закінчити війну. Наприклад, коли ворог відійде на лінію станом на 24 лютого.

Проте у МЗС рф заявили, що слова президента України про відвід війська є "неконструктивними".

Заяву Зеленського про готовність повернутися до переговорів лише у разі повернення російських військ на позиції 24 лютого не можна назвати конструктивною, - сказав заступник глави МЗС рф Андрій Руденко.

Нагадаємо, 17 травня Україна і росія заявили про фактичне припинення мирних переговорів між двома країнами

Читайте також