Радник голови ОП назвав "ідеальною" для України розмову Байдена і Путіна

У Зеленського вважають, що Байден підтвердив підтримку Америкою суверенітету України
Радник голови ОП назвав "ідеальною" для України розмову Байдена і Путіна
Фото: Офіс Президента України / Facebook
27 Січня 2021, 10:59
читать на русском

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав ідеальною для інтересів України розмову президентів Сполучених Штатів Америки Джо Байдена і Росії Володимира Путіна.

Новий президент США відразу активно включився в глобальний порядок. Телефонна розмова між Байденом і Путіним – це означення ключового пріоритету нової адміністрації, свого роду сигнал: ми повертаємося до світового порядку денного з традиційними цінностями та традиційною жорсткістю щодо тих, хто порушує правила, - сказав він у коментарі "Українській правді".

За його словами, хоча формальна причина розмови стосувалася теми стратегічного роззброєння, її наповнення було, "набагато ширшим і об'ємнішим і виглядає ідеально для інтересів України".

Читайте також

Подоляк вважає, що американський лідер підтвердив безумовну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України.

Тепер, сказав він (досьє Подоляка), у Росії є тільки один шанс на "хоч якісь мінімально нормальні відносини з Америкою і цивілізованим світом", і це - повне припинення її агресивної політики.

І перше в цьому питанні – припинення агресії проти України і повернення всіх окупованих Росією територій, - зауважив Подоляк.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляється на сайті Білого дому, під час розмови президент США висловив підтримку щодо суверенітету України.