Радуцький пояснив, чому вакциновані хворіють на COVID-19

Вакцинація знижує рівень смертності від коронавірусу
Радуцький пояснив, чому вакциновані хворіють на COVID-19
Коронавірус (Фото: Anadolu)
2 Лютого 2022, 11:13
читать на русском

Вакцинація проти коронавірусу на декілька порядків знижує ризик важкого перебігу хвороби, але навіть ті, хто отримав щеплення, можуть захворіти.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

Вакцинація на декілька порядків знижує ризик важкого перебігу хвороби. Просто порахуйте – половина дорослого населення в Україні вже вакцинована. А майже 90% ліжок у лікарнях зайняті невакцинованими. Летальність серед нещеплених ще вище: 95% людей, які померли від COVID-19, не були вакциновані, - зазначив він.

За даними Київської школи економіки, у порівнянні з хвилею при штамі "Дельта" рівень смертності зменшився у чотири рази: 0,5% проти 2%. І це не лише тому, що "Омікрон" слабкіший. Просто відсоток вакцинованих наразі значно вищий.

Радуцький додав, що симптоми при штамі "Омікрон" та ГРВІ майже однакові. Тому, аби зрозуміти, що у вас саме коронавірус потрібно зробити тест: або експрес-тест (його можна придбати в аптеці), або ПЛР.

Нагадаємо, що одним з нових симптомів штаму "Омікрон" може бути біль у вухах. В основному вірус вражає дихальні шляхи, які пов'язані з ротом, носом та вухами.

Читайте також

1