Радуцький розповів, коли українцям робитимуть бустерне щеплення від COVID-19

Це не пов'язано з новим штамом коронавірусу "Омікрон"
Радуцький розповів, коли українцям робитимуть бустерне щеплення від COVID-19
Вакцинація людей старшого віку Фото: Pexels
7 Грудня 2021, 22:31
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я планує в середині січня 2022 року розпочати ревакцинацію населення України. Бустерна доза вакцини поки буде доступна для груп ризику.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у коментарі "Суспільному".

Бустерну дозу МОЗ планує зробити з середини січня по групах ризику дозволити третю бустерну дозу. Але це не пов'язано з "Омікроном", а просто третя бустерна доза, - сказав він.

За словами нардепа, МОЗ прогнозує новий спалах коронавірусу наприкінці зими - на початку весни. Але наступна хвиля не буде такою критичною, як попередні. Радуцький розповів, що сьогодні в 16 областях України понад 40% дорослого населення вакциновано двома дозами.

"Слуга" закликав вакцинуватися від COVID-19, оскільки "чим більше щеплених, тим менше ускладнень".

Нагадаємо, на початку листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні повернуться до питання бустерної дози або повторного дворазового щеплення від коронавірусу, коли буде подолано позначку в 50% вакцинованого населення країни.

Читайте також наш матеріалЧи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини.

Читайте також

1