Районні ТВК у Києві досі не здали протоколи

Багато протоколів районними ТВК відправлено на уточнення
Районні ТВК у Києві досі не здали протоколи
Члени дільничної комісії (фото: Парламент UA)
27 Жовтня 2020, 20:02
читать на русском

Районні територіальні виборчі комісії досі не готові здати протоколи з результатами голосувань, повідомила голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова на онлайн-брифінгу.

Жоден район, жодна ТВК не дала ще готовності до приїзду в міську територіальну виборчу комісію для того, щоб здати протокол", - зазначила Королькова.

За її словами, багато протоколів районними ТВК відправлено на уточнення в дільничні виборчі комісії. Зокрема, через технічні помилки та невідповідність заповнення в частині, яка не стосується підрахунку голосів.

Читайте також

Вона наголосила, що Київська ТВК готова прийняти протоколи, але вони не надходять.

Ми відкрили засідання вчасно, воно в нас не закривалося відповідно до законодавства. В приміщення охорона буде впускати всіх за посвідченнями, які видала наша комісія, - зазначила Королькова.

Також голова Київської міської територіальної виборчої комісії відповіла, чи перемагає Віталій Кличко у першому турі на виборах мера столиці. За її словами, це можна буде стверджувати тільки тоді, коли міська ТВК отримає всі протоколи від районних комісій.

Читайте також

До отримання протоколів міська територіальна виборча комісія не може надавати жодної інформації з тих чи інших цифр, - наголосила Королькова.

Як відомо, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Києві мешканці столиці обирали міського голову. Сам Віталій Кличко не зміг прийти на голосування, оскільки захворів на коронавірус.

За результатами екзит-полу соціологічної групи "Рейтинг", за Віталія Кличка (досьє) проголосували 47,8% виборців.

Згідно з екзит-полами "Студії Савіка Шустера" і телеканалу "Україна 24" чинний мер набрав 45,93% голосів виборців.

1