Ракета Ілона Маска вріжеться у зворотній бік Місяця

На Землі цього зіткнення не побачать
Ракета Ілона Маска вріжеться у зворотній бік Місяця
Ракета США (фото: space)
6 Лютого 2022, 06:15
читать на русском

4 березня 2022 року другий ступінь ракети Falcon 9 компанії SpaceX вріжеться в поверхню зворотного боку Місяця. Американський підприємець Ілон Маск не планував такого сценарію.

Про це повідомляє видання Ars Technica.

Ракету запустили в лютому 2015 року. Вона успішно вивела на орбіту космічний апарат DSCOVR. Він необхідний для того, щоб спостерігати за Землею і Сонцем.

Що ж стосується другого ступеня, він спалив паливо, залишався в космосі і став рухатися хаотично орбіті. Метеоролог Ерік Бергер розповів, що зараз фрагмент космічного сміття летить у бік Місяця зі швидкістю 2,58 кілометра в секунду.

Маса другого ступеня ракети - 4 тонни. Згідно з розрахунками аналітиків, зіткнення відбудеться 4 березня. Аналітик даних Білл Грей зазначив, що зіткнення ми не побачимо, оскільки ракета вріжеться у зворотний бік Місяця.

Нагадаємо, Ілон Маск заявив, що наразі колонізація Марса майже не можлива, адже саме відправлення людей на "червону планету" може коштувати 1 трлн доларів, а для нормальної життєдіяльності людям необхідне медичне обладнання та засоби комунікації.

Читайте також

1