Ракетні удари по Львівщині та вибухи: яка ситуація в регіонах України зранку 16 квітня

Ворог продовжує нищити інфраструктуру, а людські життя для росії - нічого не варті
Головне
Ракетні удари по Львівщині та вибухи: яка ситуація в регіонах України зранку 16 квітня
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
16 Квітня 2022, 10:28
читать на русском

Вночі з 15 на 16 квітня російські окупанти продовжують завдавати удари. Так, вночі ворог влучив по об'єктах у Дніпропетровській та Миколаївській областях, було чутно вибухи на Херсонщині.

Парламент.UA розповідає про ситуацію в регіонах станом на ранок 16 квітня.

Дніпропетровщина: вночі ворог влучив у об’єкт господарської інфраструктури - птахофабрика, яка не працювала. Будівлю зруйновано вщент. Наразі інформації щодо постраждалих немає.

Полтавщина: пізно ввечері стався "приліт" по об‘єкту господарської інфраструктури в одному з сіл області (під Полтавою). Є руйнування будівель. Одна людина загинула. Одна постраждала, але без госпіталізації.

Кіровоградщина: ворог влучив по об’єкту інфраструктури (аеродрому в Олександрії) пізно ввечері. Пожежа ліквідована. Є загиблі та постраждалі. Ведуться аварійно-відновлювальні роботи.

Харківщина: інтенсивність обстрілів в окремих районах міста Харкова за добу збільшилася. Вчора за день по місту було поранено понад 50 осіб поранено, загинули 9 цивільних.

По області окупанти обстрілювали Дергачі, Балаклію, Золочів. Постраждали 3 людини, загинули 2 людини.  Бої ведуться в Ізюмському напрямку.

Луганщина: мінометні обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінної.

  • У Кремінній один загиблий, у Лисичанську поранено трьох.
  • У Сєвєродонецьку перебито центральний газопровід. Місто без води та газу.
  • Зафіксоване потрапляння ворожого снаряду в газопровід і в Лисичанську, але з менш вагомими наслідками.

Донеччина: ввечері обстріли у Покровському районі (с. Запоріжжя і Срібне, пожежа у житлових будинках, пошкоджено дитсадок).
Вночі і до ранку — обстріли в районі Новоселівки-3 Очеретинської громади.

У Маріуполі ситуація критична, але місто тримається.

Херсонщина: вибухи та обстріли. Інформація щодо руйнувань та постраждалих наразі відсутня.  В області в багатьох населених пунктах гуманітарна криза, тривають мародерства з боку росіян.

Миколаївщина. Протягом минулої доби російські війська завдали удари з реактивних систем залпового вогню по цивільних об'єктам Миколаєва. За попередніми даними, загнули 5 людей та 15 поранені.

У суботу зранку у Миколаєві був обстріляний інфраструктурний об'єкт. За попередньою інформацією постраждалих немає. Деталі уточнюються.

Також вранці 16 квітня у Львівській області працювали сили протиповітряної оборони. З літаків Су-35 російських окупантів завдано ракетних ударів по Львівщині.

Підрозділами зенітних ракетних військ повітряного командування "Захід" знищено чотири крилаті ракети. Винищувачі окупантів злітали з аеродрому Барановичі (територія Білорусі).

Київ. Окупанти обстріляли Дарницький район столиці, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Друзі! Під ранок Київ зазнав обстрілів. Вибухи пролунали в Дарницькому районі на околиці міста. Наразі на місці працюють рятувальники та медики. Дані про постраждалих уточнюються, - сказав він.

Кличко закликав киян поки утриматися від повернення додому і залишатися в більш безпечних місцях.

Нагадаємо, що президент росії владімір путін може застосувати ядерну або хімічну зброю у війні проти України.

Читайте також

1