Рашисти 23 липня атакували Одесу: дві ракети влучили у морський торговий порт

Атака була здійснена ракетами типу "Калібр"
Важливо
Рашисти 23 липня атакували Одесу: дві ракети влучили у морський торговий порт
Вибух у порту Одеси Фото: Суспільне
23 Липня 2022, 12:58
читать на русском

У суботу, 23 липня, російські бойовики атакували Одесу.

Як повідомляє Оперативне командування "Південь", було випущено чотири ракети - дві відпрацювало ППО, а дві влучили у морський порт міста.

Ворог атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту, - йдеться у повідомленні.

Речника МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що у Міністерстві закордонних справ України вважають цей ворожий обстріл "плювком Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди (про "зерновий коридор". - Ред.)".

Менш як 24 години знадобилося російській федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі... Закликаємо ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору, - зазначили у МЗС.

Ніколенко зазначив, що у разі невиконання досягнутих домовленостей росія нестиме повну відповідальність за поглиблення світової продовольчої кризи.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак також прокоментував ракетний обстріл морського порту в Одесі:

Росіяни обстріляли Одесу ракетами. Вчора Україною було домовлено про експорт зерна морем, а сьогодні росіяни б’ють по Одеському порту. Це російська дипломатична дихотомія, - зазначив він.

Нагадаємо, 22 липня Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна морем. Відповідний документ підписали також представники росії, Туреччини та ООН. Прямої угоди між Україною та росією не буде.

1