Рашисти готуються провести "референдум" про створення "ХНР" у Херсоні, - Денісова

Окупанти не залишають намірів створити на території Херсонської області так звану республіку "ХНР"
Рашисти готуються провести "референдум" про створення "ХНР" у Херсоні, - Денісова
16 Квітня 2022, 21:49
читать на русском

Російські окупанти готуються провести так званий "референдум" про створення "Херсонської народної республіки" в період з 1 по 10 травня. У Новій Каховці вже почали друкувати бюлетені.

Про це повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Рашисти не залишають намірів створити на території Херсонської області так звану республіку "ХНР", - зазначила вона.

Так, у Херсоні планують використати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти у 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу було створено лише картинку для російського телебачення.

За інформацією свідків, у типографії міста Нова Каховка друкують "бюлетені" для проведення "референдуму". Вочевидь усі протоколи про результати "голосування" будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру.

Проведення псевдореферендуму планується у період з 01 травня по 10 травня 2022 року. У цей період мають намір закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв'язок.

Провести "референдум" загарбникам буде складно, адже героїчне населення всієї Херсонщини продовжує виходити на акції протесту окупації з гаслами "Херсон – це Україна!", незважаючи на застосування рашистами зброї та силового розгону мітингів, - наголосила Денісова.

Нагадаємо, 11 квітня у Херсоні російські окупанти знищили меморіал "Слава Україні". Вони зняли прапор та зірвали портрети героїв Небесної сотні та загиблих у війні з росією.

Читайте також

1