Рашисти прискорюють пряму анексію Маріуполя - Андрющенко

Окупанти вирішили провести референдум про приєднання до росії
Рашисти прискорюють пряму анексію Маріуполя - Андрющенко
12 Травня 2022, 17:29
читать на русском

Російські окупаційні війська вирішили після окупації Маріуполя (Донецька область) провести так званий "референдум" про приєднання до росії.

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко.

За всіма ознаками окупанти мають намір прямої інтеграції Маріуполя в росію (разом з "днр"). Перший крок - перехід на російський код мобільного зв’язку. Тепер в "днр" мають зайти російські банки та заклади вищої освіти. Щодо закладів вищої освіти буде визначено росією окремий перелік інститутів, які не тільки будуть здійснювати зарахування дітей з окупованих територій, а й безпосередньо працювати на території області, - розповів він.

Андрющенко розповів також, що рашисти мають намір організувати та провести референдум в Маріуполі орієнтовно 15 травня.

Ми також неодноразово отримували свідчення від джерел, що самоназваний мер назвав саме цю дату. Не можемо ані підтвердити, ані спростувати - продовжуємо відшліфовувати та фіксувати. Нагадаю, що зошити в школах в Маріупольському районі та Маріуполі підписують "Маріуполь. Ростовська область". У підсумку можна стверджувати про прискорення прямої анексії Маріуполя до росії. Які це дасть наслідки для нас? Ніяких. Для Маріуполя в окупації? Думаю теж, - додав він.

Нагадаємо, що російські окупанти створили фільтраційні табори для жителів України. Зокрема у таких гетто тримають маріупольців. Люди сплять на підлозі, їдять баланду та розбирають завали.

Наприкінці квітня рашисти в Маріуполі заявили про початок робити так званої "міліції".  

Читайте також

1