Рашисти розстріляли мешканців Луганщини під час евакуації

Внаслідок обстрілу загинули четверо людей
Рашисти розстріляли мешканців Луганщини під час евакуації
Снаряд Фото: ДСНС
18 Квітня 2022, 12:41
читать на русском

Російські окупанти взяли під контроль місто Кремінна Луганської області та вбивають людей, які намагаються евакуюватися з міста.

Про це повідомив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай. За його словами, у Кремінній тривають вуличні бої, евакуація мирних мешканців неможлива.

Зокрема, за словами Гайдая, орки розстріляли авто з людьми, які намагалися втекти з окупованого міста.

У Кремінній окупанти обстріляли цивільну машину. Попередньо - чотири людини загинули, один поранений. Люди намагалися самостійно виїхати. Рашисти відкрили по них вогонь. Навмисно, - розповів очільник ОДА.

Він закликав мешканців Луганщини не виходити з укриттів та не намагатися евакуюватися самостійно.

Гайдай зазначив, що 18 квітня вдалося врятували 108 жителів Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Лисичанська та Гірського.

Однак, безпекова ситуація змінюється щогодини.

Там, де зранку ще було безпечно, зараз розриваються російські снаряди. Евакуацію проводимо дуже обережно і водночас швидко. Головне – уберегти людей від ворожих куль. 18 осіб виїхали із Сєвєродонецька, де допомогли зібрати людей із бомбосховищ. 14 щасливців вирвалися із Рубіжного. 23 – із Гірського. З Попасної вдалося евакуювати чотирьох, із Лисичанська – 49. Ще є шанси врятуватися, - додав він.

Нагадаємо, у Луганській області російські солдати з різних видів озброєння продовжують обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Лисичанська, Новодружеська, Попасної, Гірського та Золотого.

У неділю, 17 квітня, російські окупанти обстріляли адмінбудівлю патрульної поліції в Лисичанську Луганської області, в результаті чого до лікарні госпіталізували шістьох службовців.

Читайте також

1