Рашисти відповідатимуть за свої злочини: "Книгу катів" створять в Україні

До купи зберуть всю інформацію про військових злочинців рф
Головне
Рашисти відповідатимуть за свої злочини: "Книгу катів" створять в Україні
Президент Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
8 Червня 2022, 10:02
читать на русском

В Україні буде створено "Книгу катів", до якої увійде інформація про російських військових злочинців та про їхні злочини, які вони здійснювали під час вторгнення на українську землю.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у черговому зверненні:

Ця книга має вийти вже з наступного тижня.

На наступний тиждень запланований запуск спеціальної "Книги катів" – інформаційної системи, у якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців і злочинців із російської армії. Я неодноразово наголошував, що всі вони обов'язково понесуть відповідальність. І ми крок за кроком до цього наближаємося, - сказав президент (досьє Зеленського).

За його словами, створення повноцінної такої інформаційної системи триває вже певний час. До єдиної бази вносяться конкретні факти про конкретних людей, які винні у конкретних жорстоких злочинах проти українців.

І така "Книга катів" є однією з основ не тільки відповідальності безпосередніх виконавців воєнних злочинів – солдатів окупаційної армії, але й їхніх командирів. Тих, хто віддавав накази. Тих, хто зробив можливим усе, що вони наробили в Україні. В Бучі, в Маріуполі, в усіх наших містах, в усіх громадах, до яких дотягнулися (російські злочинці. - Ред.).

Президент переконав, що усі, хто причетний до військових злочинів, будуть відповідати за скоєне.

Нагадаємо, в Україні створено табір для тримання під вартою російських військовополонених, яких не планують обмінювати найближчим часом.

1