Рашисти викрали українця в Маріуполі та вимагають викуп - відео

Від матері хлопця хочуть отримати п'ять тисяч євро
Рашисти викрали українця в Маріуполі та вимагають викуп - відео
25 Квітня 2022, 11:37
читать на русском

Російські бойовики викрали українця і вимагають від його рідних п'ять тисяч гривень викупу.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Твіттері.

Він опублікував відео з полоненим окупантами хлопцем та зазначив, що його надіслали матері українського полоненого російські солдати.

Вони вимагають 5000 євро до понеділка, інакше на наступному відео буде страта її сина. Російські військові дедалі більше нагадують бойовиків ІДІЛ. Росія має бути визнана державою-терористом, - додав Подоляк.

На відео, яке оприлюднив Подоляк, молодий чоловік розповідає, що він Новіков Олексій Антонович, є солдатом 109-ї бригади територіальної оборони Донецької області (комендантський взвод). Що у полон потрапив 23 квітня.

Тим часом директорка маріупольського кінофестивалю "Кіно і ти" Ольга Новікова заявила в інтерв'ю "Медузі", що окупанти дійсно викрали її сина та вимагають п'ять тисяч доларів викупу.

Вона розповіла, що рашисти погрожують вбити Олексія та надіслати їй відео зі стратою, якщо вона не передасть гроші.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що полоненого тримають у районі села Малоянисоль (Нікольський район Донецької області":

...Новікова Олексія взяли в полон і вимагають 5 тисяч євро за збереження йому життя. Не за повернення. Не за безпеку. А просто за збереження життя. Дали час до ранку понеділка. Погрожують, що в разі не отримання грошей знімуть на відео його страту. Це - справжній тероризм. Хлопця тримають в районі с. Малоянисоль. Новіков Олексій проходив службу в ТерО. Наразі Україна включила його в перелік полонених. Але гарантій збереження життя досі немає.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що російські окупанти відкривають коридори для здачі військових в полон із "Азовсталі" у Маріуполі, проте коридор для евакуації населення із заводу орки не дають.

Читайте також

1