Рашисти знищують Луганську область, перетворюючи її на пустелю - Гайдай

Внаслідок обстрілів ворога загинули ще двоє людей
Рашисти знищують Луганську область, перетворюючи її на пустелю - Гайдай
Наслідки обстрілу в Луганській області Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga
13 Травня 2022, 10:31
читать на русском

У Луганській області окупанти продовжують нищити населені пункти, піддаючи їх масованим обстрілам та авіаударам.

Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, рашисти стягують на Луганщину тисячі одиниць техніки та солдатів.

Гайдай каже, що ворог кинув всі зусилля, аби прорвати оборону на Луганщини, за добу нарахували проходження двох тисяч одиниць техніки противника. росіяни штурмують Рубіжне, Золоте, Нижнє, околиці Сєвєродонецька.

В орків не виходить побороти українців в бою, тож рашисти умисно знищують область, перетворюючи її на пустелю. Більшість наших населених пунктів зруйновані на 70%, ті, що знаходяться під окупацією ще більше, - додав він.

За його словами, стало відомо, що внаслідок рашистських обстрілів в регіоні загинуло двоє людей: несумісні із життям поранення отримав чоловік із Лисичанська, а в лікарні в Дніпрі помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані.

Гайдай розповів, що минулої доби орки 31 раз відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини:

Сім багатоповерхівок пошкоджено в Сєвєродонецьку, одну – в Лисичанську. Однак найбільш дісталося Попаснянській і Гірській громадам. Там окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. Успіху щодо просування уперед вони не мали, однак житла зруйновано безліч – понад 50 будинків, 15 – у Врубівці, 12 – у Золотому, 11 – у Комишувасі, шість – у Тошківці, чотири – у Троїцькому та ще дев’ять по інших селах Попаснянської громади.

Нагадаємо, раніше Сергій Гайдай повідомив, що на Луганщині немає електрики, води, газу та мобільного зв'язку. А захоплені населені пункти області знищені повністю.

Читайте також

1