Рашисти зранку атакували Харків: повідомляється про одного загиблого

Окупанти обстріляли історичний район Харкова Павлове Поле
Рашисти зранку атакували Харків: повідомляється про одного загиблого
Наслідки обстрілу Харківської області Фото: https://t.me/synegubov/3870
9 Серпня 2022, 10:29
читать на русском

Зранку 9 серпня російські солдати обстріляли Харків, атакувавши історичний район міста Павлове Поле.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Тепер Павлове Поле обстрілюють уже й уранці... Точно ніякої військової інфраструктури у цьому мирному та густо заселеному районі немає.

За словами Терехова, підтверджено інформацію про одного загиблого.

Цивільний. Просто вийшов із дому та потрапив під обстріл. Співчуваю рідним. Також постраждали кілька приватних будинків.

Також мер міста повідомив, що Харків зазнав атаки й вночі 9 серпня:

Вночі Харків знову обстріляли. Приблизно о 2:10 пролунала серія вибухів, щонайменше чотирьох. Наразі рятувальники змогли виявити лише два наслідки нічних прильотів. В Індустріальному районі фактично на пустирі пошкоджено електроопору та трамвайні рейки. Ще один приліт у районі окружної поруч із двоповерховою будовою, яка не має жодного відношення до військової інфраструктури. Осколками пошкоджено фасад, частково дах, вибиті вікна. Інформації про те, що хтось постраждав – немає.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов поінформував про ворожі прильоти в області.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Харківського, Лозівського та Ізюмського районів області. У Богодухівському районі через обстріли горіло поле з пшеницею, фермери власноруч погасили пожежу, яка знищила 3 гектарів урожаю. У Чугуївському – знищили склад з насінням.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, протяги доби на Харківщині від обстрілів окупантів загинула людина, поранення отримали п'ятеро мирних мешканців.

Нагадаємо, 3 серпня ворог обстріляв Чугуїв з РСЗВ касетними снарядами "Ураган". Внаслідок атаки одна людина загинула, двоє отримали поранення. Серед тих, хто постраждав від обстрілів, був громадянин російської федерації, який мешкав у Чугуєві.

Тим часом голова Харківської ОВА Олег Синєгубов попереджає мешканців Харківщини про можливе посилення ворожих ракетних ударів по місту та області.

1