Разумков доручив профільному комітету ВР розібратися з АЗС та пальним

Спікер парламенту переконаний, що такі питання необхідно вирішувати якнайшвидше
Разумков доручив профільному комітету ВР розібратися з АЗС та пальним
Дмитро Разумков (фото: rada.gov.ua)
17 Травня 2021, 13:45
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільному комітету Верховної Ради опрацювати ситуацію щодо обмеження продажу пального на автозаправних станціях.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумкова) сказав  під час засідання погоджувальної ради ВР.

Профільному комітету доручили дати оцінку ситуацію та пояснити, чому Україна знову стикається з цією проблемою.

Всі бачили, що відбувається сьогодні на АЗС... Впевнений, що це питання необхідно абсолютно швидко вирішити. І не створювати вкотре такі проблеми із забезпеченням українських громадян. Паралельно звертаюся до голови комітету, будь ласка, на рівні комітету опрацюйте цю ситуацію, дайте свою оцінку, чому ми знову стикаємося з цією проблемою, - зазначив спікер парламенту.


Контекст. 26 березня антимонопольний комітет України проаналізував роздрібні ціни на пальне в мережах АЗС і дійшов висновку, що вони завищені.

14 травня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запровадив державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. Наступного дня автозаправна компанія ОККО відмовилась продавати два види пального з цієї причини.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надали роз'яснення щодо встановлення максимальної торговельної надбавки на бензин та дизельне паливо. Вони зазначили, що постанова не поширюється на брендове преміальне пальне.

Читайте також

1