Разумков хоче створити робочу групу для врегулювання конституційної кризи

Важливо
Він закликав уряд не гальмувати процес
Важливо
16 Листопада, 13:43 2305

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про необхідність створення робочої групи, щоб розв'язати питання конституційної кризи в країні.

Про це він повідомив на погоджувальній раді, передає пресслужба апарату Верховної Ради України.

Разумков зазначив, що уряд швидко відреагував на ситуацію, спричинену рішенням Конституційного Суду України.

Я впевнений, що необхідно перейти до другого етапу - створити робочу групу, яка б вже почала напрацьовувати ті законодавчі ініціативи, які планувалися. Ми не можемо "займати позицію страуса" і удавати, що ця проблема вирішиться без нас, - зазначив політик.

Разумков (досьє Дмитра Разумкова) закликав не гальмувати процес.

Читайте також

За його словами, парламент продовжить ефективно виконувати свою роботу та напрацьовувати законодавчу ініціативу, яка допоможе врегулювати ситуацію і вийти з конституційної кризи.

Зазначається, що законопроєкт 4304 був розроблений та підтриманий майже всіма політичними силами й фракціями. Голова ВР впевнений, що й сьогодні цей законопроєкт залишається актуальним.

Ми повинні продемонструвати, що ми вміємо, можемо і знаємо як досягати результату, - наголосив він.

Разумков сподівається, що уряд підтримає важливі рішення.

За його словами, у Верховній Раді необхідно сконцентрувати зусилля і на боротьбі з коронавірусною хворобою.

Зазначимо, що 11 листопада стало відомо, що у Разумкова діагностували COVID-19, тому участь у засіданні він взяв онлайн.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.