Голова Ради нацбезпеки звинуватив КСУ у планах проти України

За рішенням Конституційного суду стоять зовнішні сили, вважає Данілов
Голова Ради нацбезпеки звинуватив КСУ у планах проти України
Олексій Данілов Фото: РНБОУ
29 Жовтня 2020, 20:59
читать на русском

Голова Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов впевнений, що існує певний план з підриву основ української державності. Про це він заявив під час термінового засідання Радбезу.

За його словами, про це свідчать дії Конституційного суду, який ухвалив рішення скасувати електронне декларування.

Рішення КСУ дає вагомі причини вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності, - сказав Данілов.

На його думку, КСУ затвердив персонально вмотивовані рішення щодо антикорупційних органів.

27 жовтня КСУ фактично ліквідував е-декларування. Таке рішення має ряд катастрофічних наслідків для України як у внутрішньому, так і у зовнішньому вимірі, - наголосив він.

Читайте також

Виникає питання: які зовнішні і внутрішні сили диригують цією ситуацією і хто зацікавлений у максимальному ослабленні української влади, – резюмував Данілов.

Нагадаємо, у лютому минулого року КСУ визнав неконституційним закон про незаконне збагачення, у результаті чого були закриті гучні кримінальні справи. А 27 жовтня суд фактично ліквідував е-декларації.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

Читайте також

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов повідомив, що НАЗК відновить доступ до реєстру декларацій чиновників для громадян.

Більше про справу е-декларування - у матеріалі Парламент.UA - "КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням"

1