НАЗК відновить доступ до реєстру декларацій чиновників для громадян

Розпорядження забезпечить механізм перевірки декларацій
Головне
НАЗК відновить доступ до реєстру декларацій чиновників для громадян
Е-декларування (фото з вільних джерел)
29 Жовтня 2020, 19:58
читать на русском

У четвер, 29 жовтня, на позачерговому засіданні Уряду за участі президента України Володимира Зеленського на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони ухвалили відновити доступ до електронних декларацій чиновників для громадян.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у Telegram.

Він зазначив, що уряд ухвалив розпорядження, яким зобов'язали НАЗК відкрити доступ громадянам до електронних декларацій чиновників та забезпечити механізм їх перевірки.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент і президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення КС про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

1