Разумков назвав законопроєкти щодо КСУ, які ухвалить уряд у 2021 році

Україні потрібно змінити механізм прийняття рішень Конституційним Судом
Разумков назвав законопроєкти щодо КСУ, які ухвалить уряд у 2021 році
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
18 Грудня 2020, 21:30
читать на русском
У 2021 році парламент має ухвалити два законопроєкти щодо Конституційного Суду - про регламент його роботи, а також про те, що рішення КСУ можуть прийматися двома третинами суддів.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков у інтерв’ю "Прямого".

Сподіваюся, що в новому році фракції й групи зможуть виконати третій пункт – напрацювати в рамках робочої групи законопроєкт, який би регламентував роботу Конституційного Суду. Щоб ми наступного разу знову не зіткнулися з такою неприємною новиною, яка, наприклад, мене застала у відрядженні, – сказав Разумков.

Читайте також

Він також відзначив потребу змінити механізм прийняття рішень Конституційним Судом.

Далі паралельно є законопроєкт у Комітеті правової політики, на мій погляд, абсолютно правильний, я сподіваюся, він буде підтриманий колегами. Це законопроєкт авторства Совгирі Ольги Володимирівни, багато народних депутатів під ним підписалися, – він робить так, що рішення КСУ можуть прийматися двома третинами, - заявив він.

Нагадаємо, що Верховна Рада 4 грудня ухвалила проєкт закону про відновлення покарання за недостовірне декларування.

Автори подання сподіваються, що ухвалення зазначеного законопроєкту дозволить усунути прогалину в законодавстві у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року.