Разумков: парламент прискорить вакцинацію від COVID-19

Голова ВР сподівається на ухвалення закону, який прискорить вакцинацію
Разумков: парламент прискорить вакцинацію від COVID-19
Верховна Рада. сесійна зала (фото: Парламент UA)
26 Січня 2021, 10:00
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сподівається, що вже на цьому тижні парламент ухвалить за основу і в цілому законопроєкт, який прискорить вакцинацію від коронавірусу.

Про це спікер українського парламенту заявив в ефірі програми "Свобода слова".

Парламент буде робити те, що від нього залежить, - наголосив він (досьє Дмитра Разумкова).

Читайте також

Разумков зазначив, що парламент швидко підготував законопроєкт №4613, який дозволить використовувати вакцини від COVID-19.

Він дасть змогу використовувати ті вакцини, які є на ринку і визнані ефективними. Тому що українське законодавство сьогодні не дозволяє цього робити, - зазначив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) доручив Кабінету міністрів якнайшвидше представити детальну програму вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця січня Україна очікує першу постачу вакцин від COVAX обсягом 100-200 тисяч доз, щоб почати негайну вакцинацію першої черги.

Очільник уряду наголосив, що Україна доєдналася до міжнародної ініціативи COVAX одночасно з усіма європейськими й світовими країнами. Усі контракти, необхідні для цього, були укладені вчасно.

1