Разумков підписав закон про Бюро економічної безпеки України

Він має зменшити тіньовий бізнес в Україні
Разумков підписав закон про Бюро економічної безпеки України
Дмитро Разумков (Фото: Верховна Рада України)
12 Лютого 2021, 15:17
читать на русском
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон "Про Бюро економічної безпеки України" (№3087-д) і передав його на підпис президенту.

Про це інформує пресслужба Верховної Ради.

Дмитро Разумков підписав закон про Бюро економічної безпеки України (проєкт №3087-д). Воно буде утворено як центральний орган виконавчої влади, на який покладається протидія правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, - йдеться у повідомленні.

Законом визначаються завдання та повноваження цього органу, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов'язки та відповідальність працівників, а також основи співпраці Бюро з іншими установами, підприємствами, організаціями.

Читайте також

Зазначається, що ухвалення закону посилить ефективність правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки. Як наслідок, це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів, оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, що протидіють злочинності у сфері фінансів.

9 лютого голова парламенту підписав закон (проєкт №4090), який встановлює терміни ліквідації податкової міліції у зв’язку зі створенням Бюро економічної безпеки України.

Нагадаємо, що 3 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

1