Разумков розповів про виробництво української COVID-вакцини

Виробництво вакцин сьогодні - це політика, економіка, геополітика та вплив
Разумков розповів про виробництво української COVID-вакцини
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
5 Квітня 2021, 11:04
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що не варто давати обіцянок про створення власної вакцини проти коронавірусу, поки українські вчені її не розроблять. Також в України маленькі шанси отримати іноземні технології на виробництво COVID-препаратів.

Про це спікер парламенту розповів в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, раніше лунали заяви про те, що в Україні вже є напрацювання з вакцини проти коронавірусу, що вона незабаром з’явиться. Втім, на думку парламентаря, краще таких обіцянок не давати, а дочекатися, поки українські вчені її дійсно розроблять. Лише після цього можна про це говорити.

Разумков (досьє Дмитра Разумкова) вважає, що виробництво вакцин сьогодні - це політика, економіка, геополітика та можливість впливу. Тому від такого інструменту бізнес не зможе відмовитись.

Я чую багато пропозиції щодо того – а давайте закупимо технології, давайте тут почнемо виробляти. Та давайте будемо відверті – шанси на те, що нам хтось цю технологію продасть у сьогоднішніх умовах дуже невеликі, тому що будь-яка технологія сьогодні коштує великі-великі гроші, - зазначив він.

Читайте також

Голова ВР переконаний, що необхідно зосередитись на тих COVID-вакцинах, які вже розробили. Втім, якщо українська вакцина все ж з'явиться, тоді буде більше можливостей вакцинувати українських громадян. Але чекати лише цього варіанту точно не потрібно.

Ми маємо зайнятися пошуком тих вакцин, які вже є у світі, але також ми повинні врахувати, що ці вакцини повинні максимально відповідати стандартам безпеки, які ми могли б гарантувати нашим громадянам, - сказав Разумков.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна повинна виробляти власну вакцину проти коронавірусу, оскільки у світі йде боротьба за отримання COVID-препаратів.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення