Разумков заявив, що вибори в ОРДЛО найближчим часом неможливі

Вибори мають проходити за українським законодавством
Разумков заявив, що вибори в ОРДЛО найближчим часом неможливі
Вибори 2020 року, виборець виходить з кабінки для голосування (фото: Парламент UA)
22 Грудня 2020, 21:42
читать на русском
Проведення місцевих виборів за українськими законами в тимчасово окупованих районах Донбасу в найближчій перспективі неможливе.

Про це він заявив глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Станом на сьогодні організувати цей процес на тимчасово окупованих територіях Донбасу неможливо, - сказав він.

Водночас глава парламенту відзначив, що вибори мають проходити за українським законодавством. А доступ до них повинні мати всі політичні партії та сили, які зареєстровані в Україні, і журналісти.

Станом на сьогодні альтернативи "Мінську" (Мінським угодам - ред.) ми не бачимо. Я не впевнений, що вона з'явиться найближчим часом. Якщо говорити про місцеві вибори, давайте будемо відвертими: будь-який план потрібно виконувати покроково, і дійти до відповідного пункту в Мінських домовленостях. Виконані перші пункти? Ні, - сказав він.

Читайте також

За його словами, частково можна говорити про обмін, про повну тишу на фронті, але це не відповідає дійсності на 100%.

Так, за останні місяці ситуація змінилася досить істотно, ми бачимо зменшення обстрілів по нашій стороні, але об'єктивно говорити, що ті пункти виконані, на 100% ми не можемо. Так само відведення важкого озброєння, і багато іншого, зокрема виведення військ з тимчасово окупованих територій, - заявив Разумков.

Нагадаємо, що голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. Це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

1