Реакція Вірастюка на крики "Ганьба": гучні вигуки мене тільки куражать

Новообраний нардеп-стронгмен потрапив у Раду після складних та суперечливих виборів
Ексклюзив
Реакція Вірастюка на крики "Ганьба": гучні вигуки мене тільки куражать
Василь Вірастюк (Фото: УНІАН)
15 Червня 2021, 15:34
читать на русском

Спортсмен та актор Василь Вірастюк після складання присяги народного обранця розповів чим планує займатися у Верховній Раді.

Зокрема відзначив, що розмірковує над тим, аби долучитися до парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, хоча йому пророчили членство в іншому комітеті.

Хоч від мене всі очікували, що я піду в комітет з питань молоді та спорту, але все не так. Я розглядаю комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Тому що ця тематика мені знайома, я вже кілька років досить близько знайомий з цією галуззю. Адже залучений до тренувань та реабілітації наших ветеранів, тому й розглядаю саме комітет у справах захисту прав ветеранів, - заявив Вірастюк у коментарі.

Окрім того, Василь Вірастюк розповів про перші кроки на посаді народного депутата. Планує опікуватися створенням реабілітаційних центрів для ветеранів.

У нас взагалі відсутня така галузь як спортивна реабілітація. Хотілося б налагодити це в Україні, і в перспективі створити хоча б один реабілітаційний центр. Я говорю зараз не про медичну реабілітацію, бо такі центри в нас дійсно є. Там ветерани проходять реабілітацію після госпіталів, поранень і ампутацій. Але серед ветеранів є і величезна кількість людей, які страждають через посттравматичний стресовий розлад. І найкращий спосіб пройти реабілітацію це і є фізична культура і спорт. Це те в принципі чим займаюсь я з 2017 року, а з 2019 року і по нині я один з тренерів збірної команди "Invictus Games".

Тож в цій галузі й буду працювати та подавати законопроєкти, - відзначив Василь.

Прокоментував тепер вже чинний нардеп Вірастюк і вигуки "Ганьба!" від кількох нардепів, коли складав присягу на трибуні.

Я сподівався вигуки будуть набагато гучніші. Принаймні так налаштовувався, а вони якось швидко заспокоїлись. Я звик у спорті до гучних вигуків і вони мене тільки куражать. Ви бачили, на трибуні під час складання присяги я посміхався, думаю це хороший знак, - наголосив Василь Вірастюк.

Контекст. Василь Вірастюк взяв участь у виборах на Івано-Франківщині в окрузі №87. Згодом ЦВК повідомила про перемогу Вірастюка, на другому місці за кількістю підрахованих голосів був кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко.

Однак потім через порушення під час підрахунку голосів розпочалася юридична тяганина - Вірастюка то визнавали нардепом, то скасовували рішення ЦВК.

Зрештою 5 червня Велика палата Верховного Суду таки остаточно визнала законною перемогу Вірастюка на довиборах від "Слуги народу".

1