Рецепти британської кухні: готуємо англійський сніданок

Англійський сніданок є ситним та калорійним, і водночас не займає багато часу для приготування
Рецепти британської кухні: готуємо англійський сніданок
4 Вересня 2023, 23:47
читать на русском

Класика британської кухні всім нам добре відома з книг та фільмів. Цей сніданок ситний, поживний та ідеально пасує для тих, хто пізно обідає і не любить пропускати ранковий прийом їжі. Також чудовий варіант, щоби об’єднати зранку за столом всю родину у вихідних день. Традиційно складається з смажених яєць, ковбасок, бекону, смажених грибів, помідорів, квасолі та грінок.

Пропонуємо вам рецепт англійського сніданку на 2 особи.

Інгредієнти:

  •  1 бляшанка квасолі в томатному соусі або звичайної
  •  4 шматочки бекону
  •  4 ковбаски
  •  150 гр нарізаних печериць
  •  2 помідори, нарізані кільцями
  •  4 яйця
  •  4 скибочки хліба засмажені в тостері

Квасолю нагріти в каструльці або у відповідному посуді в мікрохвильовці.

На середньому вогні обсмажити ковбаски з обидвох сторін до золотистого кольору. Те саме зробити з беконом, він повинен стати прозорим і мати хрусткі краї.

В іншій пательні на ложці олії обсмажити гриби, не мішаючи, аж поки вони не стануть коричневими з однієї сторони. Вийняти гриби і на розпеченій пательні швидко обсмажити кільця помідорів.

Викласти все на тарілку і в останню чергу посмажити яйця. В ідеалі, вони повинні бути приготовані так, щоби жовтки залишались м’якими. Посолити. Подавати все разом з засмаженими грінками.

Читайте також