Рецепти до посту: готуємо котлети з капусти

Котлети капустяні можуть стати не тільки основною стравою, а й гарніром – хто як любить. Це досить ситний і поживний рецепт на піст
Рецепти до посту: готуємо котлети з капусти
21 Березня 2024, 22:55
читать на русском

Рецепт приготування котлет з капусти зовсім не дорогий. У цій страві використовується не дуже багато інгредієнтів, водночас капустяні котлети з манкою виходять апетитними на вигляд, а на смак нагадують пиріжки з капустою. Якщо бажаєте приготувати під час посту щось смачне, котлети капустяні чудово урізноманітнять ваше меню.

Інгредієнти:

  •  700 г капусти
  •  2 яйця
  •  2 цибулини
  •  4 ст. л. манки
  •  2 ст. л. вершкового масла
  •  1 склянка молока
  •  4 щіпки солі, чорного перцю, кропу
  •  4 ст. л. олії

Для приготування капустяних котлет промиту білокачанну капусту дрібно нарізаємо соломкою.

Смажимо капусту в розігрітій сковороді з олією приблизно 10 хвилин на малому вогні. Часто помішуємо, щоби не пригоріла.

Коли капуста помітно зменшиться в об’ємі, додаємо в неї потрошку молоко. Тушкуємо капусту разом з молоком до готовності – можна потроху молоко доливати. Разом з тим, смажена капуста наприкінці не повинна бути надто вологою. Якщо це сталося, відкинемо її на друшляк.

Коли капуста трохи охолоне, перекрутимо її через м’ясорубку.

Додаємо до неї манну крупу й покладемо на сковороду. Прогріваємо масу для капустяних котлет на мінімальному вогні, щоб манка могла увібрати в себе капустяний сік.

Обсмажуємо ріпчасту цибулю – саме на вершковому маслі, готові капустяні котлети з манкою приємно здивують вас ніжним вершковим ароматом.

Після охолодження додаємо збиті яйця, сіль, пшеничне борошно, смажену цибулю й ретельно перемішуємо до щільної маси.

Формуємо капустяні котлети з манкою та смажимо на невеликому вогні. Щоб маса не прилипала до рук, занурюємо їх в холодну воду. Для панірування можна використовувати панірувальні сухарі.

Читайте також