Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Смачний, корисний, соковитий і поживний цибулевий пиріг прийшов до нас з Франції. Саме такий пиріг готували господині на святковий стіл.
Французький пиріг з цибулею і сиром
Інгредієнти:
- Борошно - 300 гр
- Вершкове масло - 1 пачка
- Вода - 0,5 л
- Сіль
- Сир твердий
- Яйця - 2 шт
- Цибуля - 3 шт
- Вершки 20% - 150 мл
- Оливкова олія
Масло порізати кубиками та додати в глибоку миску, просіяти борошно і перемішати руками в дрібну крихту.
У тісто додати воду кімнатної температури та сіль.
Замісити тісто, можна кухонним комбайном. Сказати в кульку тісто, накрити харчовою плівкою або перекласти в пакет.
Відправити в холодильник тісто на цибулевий пиріг на 50 хвилин.
В цей час готуємо начинку з цибулі для пирога.
Цибулю почистити та дрібно порізати. Обсмажити цибулю на французький пиріг до золотистого кольору.
Дістаємо тісто з холодильника. Трохи присипати стіл борошном. Розкачати тісто для вашої форми, обов'язково робити пиріг з бортиками.
Тісто укласти в форму для випікання пирога. Зробити виделкою кілька проколів та поставити в добре розігріту духовку на 10 хвилин (не більше!!!).
Далі дістаємо форму, укладаємо частину цибулі. Сир натерти на крупній тертці та посипати пиріг. Третім шаром знову залишилася цибуля.
Яйця збити з сіллю, додати вершки та трохи молока. Залити пиріг з цибулею сумішшю.
Включити духовку на 180 градусів та випікати цибулевий пиріг з сиром 20 хвилин, далі зменште духовку до 160 градусів і тримайте пиріг ще 10 хвилин.
В самому кінці можна посипати цибулю зеленню або сиром Пармезан.
Читайте також