Рецепти французької кухні: печемо цибулевий пиріг

Швидкий пиріг з цибулею готувати дуже просто та багато часу не займе.
Рецепти французької кухні: печемо цибулевий пиріг
14 Грудня 2023, 22:54
читать на русском

Смачний, корисний, соковитий і поживний цибулевий пиріг прийшов до нас з Франції. Саме такий пиріг готували господині на святковий стіл.

Французький пиріг з цибулею і сиром

Інгредієнти:

  • Борошно - 300 гр
  • Вершкове масло - 1 пачка
  • Вода - 0,5 л
  • Сіль
  • Сир твердий
  • Яйця - 2 шт
  • Цибуля - 3 шт
  • Вершки 20% - 150 мл
  • Оливкова олія

Масло порізати кубиками та додати в глибоку миску, просіяти борошно і перемішати руками в дрібну крихту.

У тісто додати воду кімнатної температури та сіль.

Замісити тісто, можна кухонним комбайном. Сказати в кульку тісто, накрити харчовою плівкою або перекласти в пакет.

Відправити в холодильник тісто на цибулевий пиріг на 50 хвилин.

В цей час готуємо начинку з цибулі для пирога.

Цибулю почистити та дрібно порізати. Обсмажити цибулю на французький пиріг до золотистого кольору.

Дістаємо тісто з холодильника. Трохи присипати стіл борошном. Розкачати тісто для вашої форми, обов'язково робити пиріг з бортиками.

Тісто укласти в форму для випікання пирога. Зробити виделкою кілька проколів та поставити в добре розігріту духовку на 10 хвилин (не більше!!!).

Далі дістаємо форму, укладаємо частину цибулі. Сир натерти на крупній тертці та посипати пиріг. Третім шаром знову залишилася цибуля.

Яйця збити з сіллю, додати вершки та трохи молока. Залити пиріг з цибулею сумішшю.

Включити духовку на 180 градусів та випікати цибулевий пиріг з сиром 20 хвилин, далі зменште духовку до 160 градусів і тримайте пиріг ще 10 хвилин.

В самому кінці можна посипати цибулю зеленню або сиром Пармезан.

Читайте також