Рецепти грузинської кухні: вчимося ліпити хінкалі

Найскладніше у хінкалі - робота з тістом: воно дуже тверде та вимішувати його потрібно із зусиллями
Рецепти грузинської кухні: вчимося ліпити хінкалі
2 Лютого 2023, 22:41
читать на русском

5 секретів смачних хінкалі

  • Хінкалі потрібно замішувати на крижаній воді
  • Борошно. Воно має бути вищого ґатунку, щоб хінкалі були світлими.
  • Винний оцет. Допоможе надати тісту еластичності й зробить його міцним.
  • Крижана вода. Саме такою вона має бути при замісі тіста. Її потрібно частинами додати до м'яса, щоб зробити фарш рідким, а саму начинку – соковитою.
  • М'ясо для начинки потрібно дрібно нарубати. Якщо не вдасться це зробити, то пропустіть його через велику решітку м'ясорубки.
  • Відправляти хінкалі у воду хвостиками вниз. У такому разі хінкалі не розірвуться.

Рецепт хінкалі

Інгредієнти:

  • борошно (вищого ґатунку) – 1 кг;
  • крижана вода – 600 мл (+-);
  • винний оцет – 2 ст. л.

Начинка:

  • яловичина – 700 г;
  • свинина – 300 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • кінза та петрушка – 40 г;
  • червоний мелений перець пластівцями – 1/2 ч. л.;
  • солодка мелена паприка, кмин – по 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Борошно посолити, у воду додати оцет. Додавати воду в борошно маленькими частинами, замішуючи тісто. Воно має бути крутим. Вимісити руками до однорідності 15-20 хвилин. Прибрати в холодильник на кілька годин.

М'ясо та цибулю пропустити через велику решітку м'ясорубки, зелень нарізати дрібно. Поєднати всі інгредієнти для начинки, перемішати. Додати частинами крижану воду, щоб начинка була рідкою.

Тісто розділити на частини, розкачати тонке коло діаметром 10-12 см. Викласти начинку, 3 ст. л., і сформувати хінкалі, закручуючи тісто гармошкою по колу. Верхівку тіста зрізати.

Опустити в киплячу воду хвостиками донизу, варити 7-10 хвилин, помішуючи.

Читайте також

1